GAZA! Dags att fundera?

Jag tänkte börja skriva om en stor händelse som påträffade den 27:e December 2008.
Påväg mot det nya året får världen skåda flera massaker på den Palestinska befolkningen i Gaza remsan. Frågade sig folk varför detta hände?? Det gjorde ni säkert, vad kom ni fram till är då näst kommande fråga??

Joo, Israel gör självförsvar mot "terrorist" rörelsen Hamas. Hur många gånger fick man inte höra det av median.
Fick man höra nått om det fängelse som Israel faktiskt hade tvingat Gaza folket att leva under 18 månader.
Nej, det fick man förstås inte! Utan Hamas attackerade den "oskyldiga" staten utan anledning.

Det är precis samma sak som om Norge skulle komma och omringa Skåne med hjälp av grannlandet Danmark, ingen mat får föras in, ingen tillgång till vatten och elen stängs ner. Vad skulle då Skåne göra åt saken? Stå och kolla på kanske? NEJ! De skulle försvara sig själva för att ta sig ur denna orättvisa situation!

Vad är då poängen med denna isolering?
Som de flesta kanske redan vet så blev Hamas demokratiskt valda av det palestiniska folket. Men det blev ju inte Israel glada över eftersom de trodde att det skulle bli annorlunda. De vill inte ha Hamas som styr över Palestina, för att dom gör motstånd och så ska det självklart inte vara. INGEN säger nej till Israel, för då jävlar. Då får man höra det mest använda ordet, Terrorister som bortförklaring till det hela. Här börjar då medias jobb, nu ska alla veta att Israel har sagt att Hamas = Terrorister. Precis samma sak med att, Nu gör Israel självförsvar.

Hur var det med att Hamas inte fick "smuggla" in vapen, men å andra sidan så får USA skicka ner hur mycket vapen som helst till Israel. Vart är rättvisan?? Demokratin?? Eller det kanske bara gäller ena sidan? Jo, så måste det nog vara.
 
Allt det här går längre bak i tiden då Israel fick ett antal områden och leva i, i Palestina år 1948. Israel nöjer sig inte utan vill ha mer mark, med tiden så fick dom det eftersom palestinierna var försvarslösa. Med USA på sin sida så gick det mycket lättare naturligtvis. Palestinierna vill nu helt enkelt ha tillbaka sina ägodelar och så ligger det till.

Med detta sagt så vill jag bara påpeka att Median är dagens och framtidens starkaste vapen som världen någonsin kommer att skåda och vi måste begripa vad detta kan innebära.

                                    

                                      OLAGLIGA VAPEN????

Kommentarer
Postat av: Aurum

Jag håller med dig. Israel framstår som stackars offer som har rätt att försvara sig men palestinier kallas terrorister när de gör samma sak. Det är det nya ursäkten för att kriga utan att få kritik. "Vi krigar inte, vi kämpar mot terrorismen."

Krig är krig. Det är bara fel. Frågan är vad vi kan göra för att få slut på detta.

2009-02-25 @ 13:24:43
URL: http://aurum.blogg.se/
Postat av: MizthaNguyen (v.

Jag är en 17 årig kille som skriver om mitt kärleksliv, uppdaterar framför allt mina egna låtar & dansvideos, skriver även dikter. Ska vi följa varandras bloggar via bloglovin? :)

2009-02-28 @ 17:15:21
URL: http://mizthanguyen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Följ min blogg med bloglovin
RSS 2.0